فکری به حال سایت های همسر یابی بشود ...
هنوز هشدارهای مراجع تقلید، كارشناسان و نمایندگان مجلس، درباب سوء استفادههایی كه در قالب سایتهای همسریابی انجام میشود، جدی گرفته نشده و این سایتها هر روز در فضای سایبر عضوگیری میكنند. آمارهای رسمی نشان میدهد 39 سایت در این زمینه فعالیت میكنند اما یك جستوجوی ساده اینترنتی، جستوجوگر را به رقمی بیش از این میرساند.
به نظر میرسد فعالیت این سایتها به دور از نظارت مستقیم مراجع رسمی صورت میگیرد و زمینه سوءاستفاده از جوانان و به ویژه دختران جوان را فراهم میكند. چرا كه به گفته دكتر محسن ایمانی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشكده روانشناسی «این دختران ایرانی هستند كه بهای سنگین این روابط را پرداخت میكنند.» بااین همه به نظر میرسد كه از سه سال پیش تاكنون سایتهایی كه تحت عنوان ازدواجهای اینترنتی فعالیت میكنند دور از نظارت جدی مسئولان مثل قارچ در فضای سایبر سبز میشوند و البته مورد استقبال جوانان نیز قرار گرفتهاند.
بالا رفتن سن ازدواج و وجود میلیونها جوان مجرد در كشور سبب شده تا بازار این سایتها همچنان داغ باشد و از كلاهبرداری گرفته تا سوء استفاده از دختران جوان، در كارنامه این سایتها ثبت شود! تا آنجا كه محمدباقر پیشنمازی، معاون فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان چندی پیش اعلام كرد كه «قرار است این مرکز به طور رسمی نظارت بر سایتها و بنگاههای همسریابی نظارت کند زیرا مطابق تحقیق صورت گرفته توسط سازمان ملی جوانان به نظر میرسد تمایل به ازدواج اینترنتی روبه افزایش است و تعداد این سایتها و مراکز همسریابی مجازی و اینترنتی در حال حاضر در کشور ما به 39 سایت میرسد.» اقدامی كه تاكنون نتیجهای از آن عاید جوانان ایرانی نشده است و در بحبوحه افزایش آمار طلاق و كاهش ازدواج به گفته كارشناسان خانواده، «گزینش همسر از طریق سایتهای همسریابی احتمال طلاق را در زندگی افزایش میدهد.»
این در حالی است كه نظارت بر محتوای سایتها بر عهده كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است كه علاوه بر سایر نهادها نمایندگانی از قوهقضائیه و وزارت ارشاد نیز در آن عضو هستند.