دنیای زیبای ما را چه شده است؟
#یادداشت_روز
دنیای زیبای ما را چه شده است؟
شاید شما هم در طول روز ساعتی را با خود خلوت کرده و به اوضاع و احوال دنیا و چگونگی خلقت و انچه بر سر دنیا آمده فکر می کنید، دنیای ما از زمان خلقت تا کنون دست خوش تغییر و تحولاتی بوده است و این تغییر و تحولات بر فطرت و درون انسان ها تغییر گذاشته و انسان ها را جسور تر ساخته است.
انسان در اعصار مختلف تجارب زیادی را در زمینه های مختلف به دست آورد و این تجارب گاها به جای اینکه تأثیر بر خودشناسی و متعاقبا خدا شناسی او داشته باشد، او را به منجلاب دنیا پرستی و خودپرستی گرفتار کرده .
یکی از مسائل مهم و دست و پا گیری که بشر با آن درگیر شده است به وجود امدن دنیایی است به نام دنیای مجازی که این دنیا اوایل به شکل یک دریاچه بود و رفته رفته دریا شد و چند سالی است به اقیانوس بزرگی تبدیل شده که ساحلی برای آن متصور نیست و روزانه انسان های زیادی در آن وارد شده که بعضا بر اثر گمراهی غرق می شوند و به هلاکت میرسند و دسته ی کمی از انها به واسطه ی چنگ زدن به ریسمان الهی و سوار شدن در کشتی نجاتی که ناخدای آن اامام زمان (عج) هستند نجات پیدا می کنند.
لازم به ذکر است که طبق اطلاعات به دست آمده و آمار های موجود در دو سال اخیر 2 و نیم اگزابایت اطلاعات در فضای مجازی تولید شده است ( با این توضیح که هر یک اگزابایت برابر است با 1000 ترابایت و هر ترابایت برابر است با 1000 گیگابایت و هر گیبابایت برابر است با 1000 مگابایت) و این در حالی است که پیش بینی می شود در دو سال آینده هر نیم سالی 2 و نیم اگزابایت اطلاعات در فضای مجازی تولید شود .
این نشان از این دارد که بشریت در حال غرق شدن در دنیایی است که رفته رفته او را از خدا و دین دور می کند و کشور ما هم از این موضوع مستثنی نیست و مثل بقیه مردم جهان دوست دارد همگام با تکنولوژی پیش برود و امکان دست یابی به هر چیزی را داشته باشد.
غافل از اینکه این بشر فانی اگر تمام ثانیه ثانیه های عمر خود را هم برای سیر در دنیای مجازی بگذارد به زور می تواند 1 گزابایت مطلب را فقط روخوانی و مرور کند هر چند انسان عاقل با زندگی در این دنیا خوشناسی اش به منظور خداشناسی افزایش مییابد نه اینکه باعث خود پرستی و دنیا طلبی اش شود.
این مقدمه را گفتم تا برسم به نکته ی قابل توجه و ان اینکه بیشتر این اطلاعات به وجود امده سعی بر تخریب دین و مذهب ما دارد ، چندین هزار ساعت محتوا در طول روز از طریق رسانه های مختلف از جمله اینترنت، رادیو تلوزیون، رسانه های نوشتاری و … تولید می شود و به خورد من و امثال ما داده می شود .
دوستان گرامی : فعالیت، کار و تلاش در دهه های مختلف و اعصار مختلف متفاوت بوده و در حال حاضر هم باید تغییر کند، ریلی که حوزه های علمیه بر آن در دهه های 60 و 70 برآن حرکت می کرد و بعد ها در دهه 80 عوض شد، باید در دهه 90 هم تغییر می کرد به خصوص در اواخر دهه 90، تفکرات و ذهنیاتی که مردم دهه 60 یا 70 داشتند در حال حاضر منسوخ شده ، همان گونه که در سال های آینده تفکرات دهه 90 منسوخ خواهد شد، عملکرد طلاب علوم دینی باید بر اساس نیاز روز جامعه هماهنگ شود.خروجی های حوزه های علمیه آن چنان که باید و شاید بر جامعه تأثیر ندارد، چون شیوه های تأثیر گذاری در عصر حاضر را بلد نیستند .
چقدر ما توانسته ایم در این جنگ نابرابر موفق عمل کنیم ؟ در مقابل این حجم محتوای غیر دینی، ما چقدر محتوا تولید کرده و منتشر کرده ایم ؟ آیا حجم هزینه ها و اعتباراتی که از جانب کشور های غربی برای این امر تخصیص داده می شود با اعتبارات ما هماهنگی دارد ؟ به شخصه این حرکت ها را به مسابقه ی خرگوش و لاک پشت تشبیه می کنم ، به حرکت غرب با هواپیمای جت و حرکت ما با دوچرخه…
بیشترین حجم آسیب ها و معضلات اجتماعی بر اثر شیوع تکنولوژی و مدیریت ناصحیح دنیای مجازی است، عیب کار ما این است که در دنیای واقعی مدیر کار کشته و لایق نداریم چه برسد به دنیای مجازی ، دنیای مجازی ما نیاز به مدیران لایق، مجرب و کارآزموده دارد.سعی ما باید بر تربیت نیروی متخصص و کارآزموده باشد چرا که با این سیر رشد تکنولوژی باید به فکر آینده ای نه چندان دور هم بود و هر انچه آینده نگری بیشتر شود موفقیت تضمین تر خواهد بود.
#طلبه_نوشت
#تولید_محتوا
#به_قلم_خودم
#یادداشت_روز